Social Market: geld verdienen door elkaar te helpen

Social Market

085-7602787
 

Online helpArtikel in Huis aan Huis

Artikel in Huis aan Huis

Social Market, een nieuw fenomeen verovert de wereld?

Door Hans Assink

We gaan iets nieuws doen. Zoiets moet René ter Bekke zich ergens in 2012 hebben bedacht. Een nieuw platform op internet, waarbij Marktplaats en Facebook zo'n beetje samenkomen. Met de insteek dat niet de mensen in Silicon Valley er rijk van worden, maar dat de 'gewone mensen' er wat aan kunnen verdienen. Ziehier: Social Market in de notendop. Enschedeër Ter Bekke heeft er zeven jaar hard aan gewerkt en nu is het tijd om naar buiten te treden. Hij legt het zelf uit. Een monoloog.

Als internetondernemer heb ik me tijdens de kredietcrisis tot doel gesteld om vooral kleine bedrijven en verenigingen te gaan helpen.
Kleine bedrijven omdat het voor hen lastig is om te kunnen concurreren met grote bedrijven.
Verenigingen zodat ze de contributiegelden laag kunnen houden om toegankelijk te blijven voor zoveel mogelijk mensen.

Tevens wilde ik mensen helpen die meer betrokken willen zijn met de 'samenleving', extra inkomsten nodig hebben of iets nieuws willen opstarten.

Begin 2012 ben ik derhalve begonnen met de ontwikkeling van een internetplatform waarin bedrijven, verenigingen, groepen en particulieren zich als lid gratis kunnen presenteren.
Het bijbehorende aanbod wordt getoond in bijna 1.400 items (bijvoorbeeld etenbezorging, loodgieters, horloges en woningen te koop).
Via interne en externe zoekmachines kun je alle leden en hun aanbod eenvoudig vinden, contact leggen en bestellen of reserveren.

Naast gratis functies zijn er ook functies met geringe bijbetaling. Zo kunnen leden gebruik maken van geavanceerde webshops tegen betaling van een klein percentage van de werkelijk gerealiseerde omzet.
Wist je bijvoorbeeld dat er in 2018 alleen al in Nederland ruim 1,5 miljard euro wordt uitgegeven aan online reclames? Naast de commissies die worden gevraagd voor bemiddeling (zoals bijvoorbeeld in thuisbezorgd.nl en bol.com)?
Die miljarden euro's worden voor een groot deel betaald door kleine ondernemers, en indirect ook door particulieren. En de winsten verdwijnen veelal naar grote bedrijven en haar aandeelhouders.
Social Market wil nu dat een zo groot mogelijk deel van die omzet via haar platform loopt en de winsten grotendeels terugvloeien naar de leden van Social Market zelf.
Je ontvangt namelijk niet alleen cashback, je wordt ook beloond omdat je meehelpt het platform te vullen: elk lid kan op eenvoudige wijzen een netwerk opzetten van bedrijven, verenigingen en andere mensen en krijgt levenslang inkomsten uit de gerealiseerde omzet in zijn of haar eigen netwerk.

Gedurende de jarenlange bouw van het platform maakte ik ook veel nieuwe ontwikkelingen mee, vaak positief (sneller internet en echte doorbraak van mobiel internet), maar soms ook negatief (steeds meer storende reclames en privacy issues).
Een extra motto was geboren: sociaal, transparant en veilig!

Terwijl de echte vulling van het platform nog moet gaan beginnen zijn er in Google al diverse topnoteringen, met Social Market op positie 1 van een paar miljard resultaten en diverse andere zoekwoordcombinaties op de posities 1 t/m 3 (bijvoorbeeld Ervaringen juweliers Enschede, Loodgieters vergelijken, Hapjes bezorgen Enschede).

Op socialmarketsite.nl staat alles duidelijk uitgelegd. Enkele tips:

  • Denk niet te snel dat het niets voor jou is: Social Market is voor iedereen verdienstelijk!
  • Geef eerste prioriteit aan het opbouwen van je eigen netwerk.
  • Nog meer inkomsten genereren? Je eigen netwerk nog sneller uitbreiden? Word coördinator van een item!
  • Kom je er niet uit? Klik op ? of de groene linkjes.
  • Ben je huiverig? Niet nodig: je kunt niets fout doen en jíj hebt de volledige controle over alles.
  • Houd de website goed in de gaten: dit is pas het begin!

Bron/website: Huis aan Huis; 26 december 2018