Wat is een advertentie?

Een dienst of product dat door één lid via Social Market wordt aangeboden noemen we een aanbod.
Zodra dit aanbod in de hoofdwebsite wordt getoond, noemen we het (ook) een advertentie.
De belangrijkste reden dat we dit doen, is omdat advertenties in de hoofdwebsite worden getoond, waarbij bezoekers naar aanbod van meerdere aanbieders kunnen zoeken en kunnen vergelijken en filteren op eigenschappen van aanbod of aanbieder. En door het woord advertentie te gebruiken maken we sneller duidelijk wat we precies bedoelen.

Gratis adverteren

Het is bekend dat Social Market zich met name richt op particulieren, verenigingen en lokaal geörienteerde bedrijven. Deze leden willen wij zoveel mogelijk helpen, door alles gratis aan te bieden.
Derhalve is adverteren voor al deze leden gratis.
'Lokaal' komt daarbij overeen met 200 netto postcodenummers.

Betaald adverteren

Bedrijven die meer dan alleen 'lokaal' willen adverteren dienen iets bij te betalen.
Bijbetalen gaat per 200 (netto) extra postcodes, met oplopende kortingen.
Adverteren voor de duurste items in heel Nederland kost op deze wijze ongeveer 50 euro per jaar.
Op advertenties is overigens ook 15% netwerkkorting en dus automatisch ook 15% commissie van toepassing, dus een groot deel hiervan wordt ook weer uitgekeerd aan de adverteerder en diens netwerk.

Soorten advertenties

Bij advertenties maken we onderscheid tussen 'hoofdaanbod' en 'product(groep)en'.
Advertenties voor diensten betreffen altijd 'hoofdaanbod', advertenties voor producten betreffen zowel 'hoofdaanbod' (oftewel aanbod dat het totale assortiment vertegenwoordigt) als onderliggende 'product(groep)en'.

Betaald dient er alleen te worden voor 'hoofdaanbod' advertenties; onderliggende 'product(groep)en' advertenties zijn altijd gratis en lopen kwa postcodegebieden altijd gelijk op met de bijbehorende 'hoofdaanbod' advertentie.
Als je dus als juwelier landelijk adverteert in item 'horloges', dan kost dat ongeveer 50 euro per jaar in totaal, hoeveel afzonderlijke product(groep) advertenties er ook onder hangen.

Advertenties verlengen

Een advertentie is altijd één jaar geldig, gerekend vanaf de datum van plaatsing of verlenging.
Advertenties kunnen eenvoudig verlengd worden via submenu keuze Beheer/Advertentiestatus.
Zijn er meerdere advertenties, dan kunnen deze alleen tezamen verlengd worden. Op deze wijze minimaliseren we het aantal (betalings)handelingen.
Het systeem berekent automatisch hoeveel er eventueel bijbetaald dient te worden. Vanzelfsprekend wordt het bij te betalen bedrag verrekend met het actuele Social Market-tegoed.
Zodra een advertentie dreigt te verlopen, ontvangt het betreffende lid automatisch bericht. Indien een advertentie niet op tijd wordt verlengd, dan wordt deze niet meer getoond en krijgt het lid ook hier bericht van.
Voor de goede orde: het aanbod zelf bestaat gewoon nog steeds en is dus nog steeds via de subwebsite te zien!
Dient een advertentie (tijdelijk) niet meer getoond te worden, dan dient deze uitgeschakeld te worden via submenu keuze Beheer/Aanbod. Let echter op dat met het uitschakelen van een advertentie het aanbod in zijn geheel niet meer is te zien! Dus ook niet meer in de subwebsite. Heb je dus een mooi zoekmachine resultaat opgebouwd op dat betreffende aanbod, dan is dat dus ook weg!
 2020 Social Market - Advanced Websolutions BV - KvK 08132766 - AFM 12004746